Min Blogg

Included page "clone:loderunner" does not exist (create it now)

Blindhet hos hundar - 24 May 2014 08:54

Tags:

med_Normal_39%20Dog%20-%20coat%20health.jpg
Efter 9 fantastiska år med bult - min förvånansvärt energiska och underbara Samojed, började han plötsligt uppvisa ovanligt beteende - det var som om hans hela persona genomgick en subtil förändring. Inledningsvis hade alla fel här som vanligt beteendeförändringar som oundvikligen dyker upp när hundar börjar åldras. I själva verket var det inte förrän han ofta började krocka med möbler eller falla i trappan när jag kände att något var allvarligt fel. Strax efter, togs han till veterinären och till våra total fasa, gav läkaren diagnosen blindhet.

Vill du, som en ansvarsfull hundägare, att undvika sådana missöden för din älskade fyrbenta kamrat livet fullt av svårigheter, det rekommenderas starkt att du utbilda dig i god tid för att säkerställa att alla möjliga symptom på blindhet upptäcks tidigt och rätt skötsel kan vidtas i god tid.

Hur man upptäcker symptom av blindhet hos hundar
Blindhet kan påverka din hunds ena eller båda ögonen. Om det påverkar bara ett öga, kallas det ensidig blindhet, medan, om det påverkar båda ögonen då det är känt som bilaterala. Blindhet hos hundar kan sakta och gradvis utvecklas under en lång tid, eller det kan också yta plötsligt utan alltför mycket på eventuella tidigare symtom. Tänk på att försäkra min hund.

Följande är en genomgång av några av de vanligaste och mest lätt att platsen symptom som kan hjälpa dig att förstå att allt inte är bra med din hunds ögon:

Klumpighet
Krocka med föremål även i hundens egna miljöer
Förlust av mörkerseende eller underskott i vision i svagt ljus
Svårigheter att fånga eller jagar objekt under speltid
Promenader eller roaming runt med stor försiktighet
Ovanlig ovilja att flytta
Roaming runt med näsan till marken
Svårigheter att hitta välkända objekt som vatten fat, matskålar, leksaker och så vidare.
Förvirring
Desorientering
Ångest
Letargi
Depression
Ovanliga rodnad i ögonen (+/-)
Utvidgade eller dilaterade eleverna (+/-)
Opaciteten för ögonen

Vänligen observera att hundar som börjar förlora syn gradvis brukar kunna justera mycket bättre jämfört med dem som lider av denna sjukdom plötsligt.

Hur man hanterar hundar med försämrade vision
När din hund är diagnostiserad med ensidiga eller bilaterala blindhet, rekommenderas det starkt att du anpassar sig till vissa förändringar när det gäller hur din hund hanteras och utbildade.

Först och främst måste du ersätta handsignaler med verbala kommandon. Till exempel, om du hade befallande din hund att ligga ner genom att peka på marken före tragedin, är det lämpligt att nu du börjar betona på verbala kommandon. Det mest genomförbara sättet att inleda detta tillvägagångssätt är att gradvis fasa ut handsignaler och övergår till verbala kommandon säger, "ligg" eller något liknande.

När din hund börjar svara på verbala kommandon, eliminera handen eller fysiska gester helt. Dessutom lära honom nya trick av tillgripa klickern taktiken. Det är värt att nämna här att bildning en hund (för den delen någon sällskapsdjur), med en klicker så småningom förstärker en önskat beteende med en tillhörande ljud. Tryck på klickern just exakt nu när din hund utför önskad åtgärd. Till exempel samtidigt lära kommandot "Sitt", kan du tryck på klickern den andra hans bakre vidrör marken och uttala ordet "sitt" högt".

Dessutom eliminera alla typer av potentiellt skadliga objekt från din hunds omgivning. Göra det en punkt att plocka upp eller ersätta något som kan innebära fysisk fara för din hund - vare sig direkt eller indirekt. I tillägg utfärda utegångsförbud för av alla områden med hög risk såsom pooler och trappor.

Sist men inte minst; Kom alltid ihåg att livet med en blind hund alltid är full av svårigheter, vilket betyder att det aldrig kommer ett enkelt sätt ut. Du måste förbereda dig själv och din familj att klara den tuffa tid framåt. Det finns massor av bra material online om hur man tar hand om hundar med blindhet - håll dig uppdaterad genom att följa dessa instruktioner på ett tillfredsställande sätt. Lycka till! - Comments: 0


Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License